Réservation
 

Camping La Trinité-sur-Mer

In het hart van de baai van Quiberon in Morbihan en op 15 km van de camping, is La Trinité-sur-Mer een charmante badplaats in Zuid-Bretagne, beroemd om zijn jachthaven, zijn grote nautische evenementen zoals het beroemde Spi-Ouest Frankrijk, zijn fijne zandstranden, zijn kustpaden en zijn prachtige maritieme landschappen.

Kleine tour van de Drievuldigheid

La Trinité-sur-Mer heeft lange tijd een periode van grote welvaart gekend dankzij de maritieme handel. Vandaag de dag is de kleine vissershaven uitgegroeid tot een jachthaven van wereldklasse. Schippers hebben de vissers vervangen en veel gerenommeerde schippers hebben La Trinité-sur-Mer tot hun thuishaven gemaakt. De grote Eric Tabarly liet er in 1964 de Pen Duick II bouwen. Terwijl u langs de kade wandelt, kunt u de zeilboten, jachten en grote multihulls die klaar zijn voor de offshore-races, bewonderen. Om te genieten van een van de mooiste uitzichten over de haven van La Trinité, kunt u zich aansluiten bij de Pont de Kerisper die de rivier de Crac'h overspant. Het panorama is gewoonweg adembenemend!

De authentieke charme van een oud vissersdorpje in Zuid-Bretagne

Wandel door het dorp La Trinité, in de intimiteit van de smalle en kronkelige straatjes die de haven domineren. Op de hoogtes ontdekt u de typische vissershuisjes uit de 19e eeuw, de rue de la Caserne en zijn bloemrijke tuinen of de kerk van Saint-Joseph en zijn altaarstuk uit de 17e eeuw. Ga verder met de wandeling langs het kanaal en rond het "Bois d'Amour" waar prachtige villa's aan zee, gebouwd aan het begin van de 20e eeuw door rijke bourgeoisfamilies, elkaar opvolgen. Als u de stad verlaat voor het platteland, ontdekt u de menhirs en hunebedden die al duizenden jaren over het platteland van de Morbihan waken. Niet te missen: de uitlijning van de Petit Ménec, een unieke collectie van een honderdtal menhirs in zeven rijen.

Stranden, zeilen en watersporten in La Trinité-sur-Mer

La Trinité-sur-Mer heeft prachtige stranden langs het schiereiland Kerbihan. Aan de rand van Carnac is het strand van Men-Dû een zeer populair strand voor gezinnen. Het water is ondiep en de Mickey club biedt kinderen vele leuke en recreatieve activiteiten. Bij eb investeren de vissers te voet het voorland terwijl het eilandje Stuhan bereikbaar wordt door de "tombolo", een zandbank die met het getij wordt blootgelegd. Iets verderop wordt het strand van Kervillen beschouwd als het mooiste strand van La Trinité-sur-Mer. Kinderen kunnen veilig in het water spelen en ouders kunnen er op elk moment van het getij zwemmen. In juli en augustus kunt u waterfietsen en kajaks huren om te flirten met de oceaan en haar golven. De zeilschool van La Trinité-sur-Mer laat jong en oud graag kennismaken met de geneugten van het zeilen: zeilcursus in optimist, bijboot, catamaran, windsurfen, bewoonbare J70...

Wandelingen en cruises in de Golf van Morbihan en de baai van Quiberon Vanaf La Trinité sur Mer heeft u de unieke kans om de kusten van Zuid-Bretagne, de Golf van Morbihan en de baai van Quiberon te ontdekken. Een uitstapje op zee met schipper of een becommentarieerde cruise met de rederij Navix brengt u via Port-Navalo naar het Ile d'Arz, Ile aux Moines of het eiland Houat.

Favorieten van de camping

  • De regatta's van de Spi Ouest-France, die elk jaar tijdens het paasweekend meer dan 400 jachten in de baai van Quiberon samenbrengt.
  • De koekjesfabriek La Trinitaine om Bretonse producten, taarten en paletten 100% zuivere boter in voorraad te hebben.
  • La Pointe de Kerbihan voor het prachtige uitzicht over de baai van Quiberon.
 
Camping Morbihan
Beoordelingen van gebruikers
KlantenbeoordelingenGuest Suite
 
Surfen
Weer in erdeven