Réservation
 

Camping Plouharnel

Profiteer van uw verblijf in Morbihan om de Plouharnel te ontdekken, gelegen op 10 minuten van de camping La Croix Villieu, in het hart van de baai van Quiberon en op korte afstand van Carnac in Zuid-Bretagne. Plouharnel heeft een rijk en gevarieerd natuurlijk en cultureel erfgoed. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit typisch Bretonse dorp elke zomer duizenden kampeerders aantrekt die komen genieten van de vele toeristische attracties die de reputatie van dit kleine Bretonse oord van rust maken.

Stranden en watersporten in Plouharnel

Als u ervoor gekozen heeft om uw vakantie door te brengen op een camping in Morbihan om te genieten van de geneugten van de zee, de stranden en de watersporten, dan zal Plouharnel u tevreden stellen! De tien kilometer strand zijn ideaal om te zwemmen en een veelheid aan watersporten: surfen, kitesurfen, zandzeilen, Hawaiian dugout, stand up paddle... De favoriet van de camping ? Sainte Barbe strand voor gezinnen en Mané Guen strand voor liefhebbers van surfen en grote golven.

Een opmerkelijk historisch erfgoed

Als u door de smalle straatjes van de oude stad Plouharnel wandelt, zult u al snel merken dat er sinds de 17e eeuw niets of bijna niets is veranderd: prachtig bewaarde oude huizen, ommuurde tuinen en oude waterputten dragen bij aan de charme van de plaats.
Wat het religieuze erfgoed betreft, zijn de kapel van Sainte Barbe, de benedictijnenabdij van Sainte-Anne de Kergonan of de kapel in renaissancestijl van Notre Dame des Fleurs een bezoek waard.
Geschiedenisliefhebbers zullen ook een rondleiding door de Bego site en de overblijfselen van de Atlantikwall, gebouwd door de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog, op prijs stellen. Meer dan honderd betonnen bunkers zijn te ontdekken in het duin van de Plouharnel.
Aarzel ten slotte niet om een kleine omweg te maken naar het Vendée Chouannerie-museum, dat in 1941 in een Duitse ziekenzaal werd gebouwd. U leert alles over de Chouan-oorlog onder de Revolutie door middel van een collectie wapens, kostuums, originele gravures en diverse historische voorwerpen.

De menhirs van Plouharnel

Het is niet alleen in Carnac dat er honderden menhirs zijn. In Plouharnel maken ook menhirs, hunebedden, steenhopen en terpen deel uit van het landschap.
In het dorp Crucuno is op zijn zachtst gezegd een spectaculaire dolmen te vinden, met daarbovenop enorme dakplaten van zo'n 40 ton. Het is een van de meest imposante hunebedden in Morbihan. Iets verderop ligt de cromlech de Crucuno, die de "Quadrilatère de Crucuno" wordt genoemd. Deze set van 22 opgetrokken stenen die een rechthoek van 35 m lang en 25 m breed vormen, gaf de kardinale punten met een verbazingwekkende nauwkeurigheid voor de tijd (4000 v.Chr.) aan. Onder de andere megalithische monumenten die uw aandacht zullen houden, zijn de Tumulus van Rondossec, evenals de Alignments van Sainte-Barbe en de Oude Molen ook een bezoek waard.

De wilde duinen van Gâvres

De site van Gâvres, een waar juweel van het natuurlijke erfgoed van Zuid-Bretagne, strekt zich uit van de Pointe de Gâvres tot het schiereiland Quiberon en vormt een immense 35 km lange zanderige boog die bewaard is gebleven van elke verstedelijking. Het is het grootste duinmassief van Bretagne! Sinds 2018 zijn de Wilde Duinen van Gâvres een van de meest bezochte toeristische trekpleisters in Morbihan, met het label Grand site de France. Ze zijn ook een must voor uw kampeervakantie in Zuid-Bretagne!

 
Camping Morbihan
Beoordelingen van gebruikers
KlantenbeoordelingenGuest Suite
 
Surfen
Weer in erdeven