Réservation
 

Lorient

Op 30 km van de camping nodigt Lorient, bijgenaamd "de Stad van de Vijf Havens", u uit voor een culturele en ontspannende tussenstop rond de ontdekking van de Cité de la Voile Eric Tabarly, de Keromaanse basis en het onderzeese museum, zonder het Keltische festival te vergeten, dat elk jaar in de zomer de harten van de Bretonse geliefden boeit.

De Cité de la Voile Eric Tabarly

Profiteer van uw verblijf op een camping in de buurt van Lorient om een leuke en interactieve museumruimte te ontdekken met Eric Tabarly, de grootste Franse navigator. Alles wordt goed uitgelegd en geënsceneerd om de bezoeker onder te dompelen in het hart van de wereld van de oceaanraces: 4D-bioscoop, reusachtige schermen, immersieve soundtracks, navigatiesimulator, virtuele races, zintuiglijke ontdekkingen, rompbehandeling, tuigage, zeilen, tentoonstellingen, modelzeilboten... Een spannend bezoek in de wereld van het moderne zeilen dat jong en oud zal boeien!
meer informatie over het bezoek aan de Cité de la Voile

Keroman Base en het Flora onderzeebootmuseum


In 1941, tijdens de Tweede Wereldoorlog, bouwde het Duitse leger de grootste onderzeebootbasis van het Rijk in Lorient. De drie kolossale bunkers van gewapend beton zullen de geallieerde bombardementen weerstaan, terwijl de stad Lorient voor 90% zal worden vernietigd! Vandaag de dag kan iedereen met een rondleiding door de K3-bunker deze hoge plaats uit de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, die nu als erfgoed van de 20e eeuw wordt bestempeld, ontdekken. Helemaal bovenin kunt u genieten van een uitzonderlijk uitzicht over de hele baai van Lorient! Na de oorlog vestigde de Franse marine daar tot 1997 het hoofdkwartier van het tweede Atlantische onderzeese squadron. Een relikwie van deze periode, de onderzeeboot Flore-S645, die openstaat voor bezoekers, troont voor het museum dat eraan is gewijd. Het is het oudste onderzeese reddingscentrum ter wereld.
meer informatie over de dag op de basis

De wetenschapsruimte/het huis van de zee

Onmogelijk om een kampeervakantie in de buurt van Lorient door te brengen zonder een tussenstop in de vissershaven van Keroman! Het Maison de la Mer biedt ontdekkingstochten aan van de maritieme activiteiten van Lorient met een bezoek aan de haven van 3000 schepen, het marinereparatiegebied en een korte omweg naar het Ifremerstation om meer te weten te komen over duurzame en verantwoorde visserijtechnieken. Je zult eindelijk weten waar de vis die op je bord landt vandaan komt!
meer informatie over de Lorient havenrondleidingen

Het interkeltisch festival van Lorient


Als u begin augustus uw kampeervakantie in Lorient en omgeving heeft geboekt, is dit uw kans om deel te nemen aan het beroemde Keltische festival. Van de Quai des Indes tot aan de vissershaven, via het Moustoir Stadion, leeft Lorient 10 dagen en 10 nachten op het ritme van Keltische muziek en dans. Op het programma: meer dan 200 evenementen, waaronder talrijke shows, concerten en gratis fest-noz, optochten in flamboyante kostuums, en niet te vergeten het traditionele bagadoù-kampioenschap en de Grote Optocht van de Keltische Naties. Je krijgt kippenvel!!!
meer info over het Festival Intrerceltique de Lorient

 
Camping Morbihan
Beoordelingen van gebruikers
KlantenbeoordelingenGuest Suite
 
Surfen
Weer in erdeven