Réservation
 

Camping Carnac

Carnac ligt op 10 km van de camping en is een chique en elegante badplaats tussen de baai van Quiberon en de Golf van Morbihan in Zuid-Bretagne. Met zijn rijen wereldberoemde menhirs, zijn prachtige zandstranden, zijn oesterparken en zijn kleine geheime plekjes mist Carnac noch charme, noch aantrekkingskracht.

Carnac en zijn menhirs


De site van Carnac is een hoge plaats in de Europese prehistorie, 6.500 jaar oud. De drie belangrijkste sites (Ménec, Kermario, Kerlescan) alleen al bevatten meer dan 3.000 menhirs over 4 km, of ongeveer 40 hectare. Goed om te weten: van april tot september kunnen bezoekers alleen met een rondleiding (tegen betaling) de site betreden. Aan de andere kant is de site opengesteld voor het publiek van oktober tot maart. Als u tijdens uw kampeervakantie een passie voor de prehistorie ontdekt, raden wij u een bezoek aan het prehistorisch museum van Carnac aan. Het beschrijft meer dan 450.000 jaar geschiedenis aan de hand van een rijke collectie van meer dan 6.600 objecten.

De Tumulus van Saint-Michel


Op de hoogten van Carnac is de Tumulus van St Michel een belangrijk megalithisch monument in het zuiden van Morbihan, zowel voor de rijkdom van de ontdekte voorwerpen als voor zijn afmetingen: 125 m lang, 60 m breed en 10 m hoog! In deze grafkamers, waarvan de oorsprong teruggaat tot het neolithicum, hebben onderzoekers waardevolle archeologische schatten opgegraven: jadeite bijlen, ornamenten, parels, vuursteenwapens... Op de top van de heuvel staat een kleine kapel gewijd aan de heilige Michaël. De plaats biedt ook een adembenemend uitzicht op de Golf van Morbihan en de baai van Quiberon.

Carnac, strandzijde


Carnac heeft vijf prachtige stranden die zich lenen voor alle wensen. De Grande plage de Carnac is populair bij gezinnen, net als de plage de Légenèse met zijn strandclub voor kinderen. Het strand van Saint-Colomban is geschikt voor liefhebbers van windsurfen. Voor het vissen te voet is het strand van Beaumer de plek om te gaan.

L'Anse du Pô, site van de oesterkwekerij

De oude kleine haven, de Anse du Pô, is een opmerkelijke natuurlijke site waarvan de oude roeping van de oesterkwekerij nog steeds goed verankerd is in het landschap. Al in de jaren 1880 was Carnac een van de eerste plaatsen waar schelpdieren werden gekweekt. Vandaag de dag zijn er een dertigtal producenten die op het ritme van de getijden werken in de oesterparken langs de Po-kloof en de rivier de Crac'h.

Profiteer dus van uw verblijf op een camping in de buurt van Carnac om deel te nemen aan een rondleiding in een oesterkwekerij! Een spannend bezoek dat, zoals gebruikelijk in Zuid-Bretagne, zal eindigen met een proeverij van oesters onder begeleiding van een klein glas muscadet.

Het dorp Saint-Colomban


Dit oude 16e eeuwse dorp ligt een beetje van de kust af om zich tegen de wind te beschermen en heeft alles om te behagen: pittoreske smalle straatjes, Bretonse granieten huizen met hortensia's, een kleine kapel in flamboyante gotische stijl, een washuis waar de wasvrouwen elkaar vroeger ontmoetten en zelfs een fontein met miraculeuze deugden. Een leuke ontdekking die u niet mag missen tijdens uw kampeervakantie in Carnac en omgeving!

 
Camping Morbihan
Beoordelingen van gebruikers
KlantenbeoordelingenGuest Suite
 
Surfen
Weer in erdeven