Spa

 

Hartelijk welkom in onze onze ontspannende spa in La Croez Villieu, vlakbij Erderven en aan het begin van Presqu’il de Quiberon.

In deze natuurlijke en stimulerende omgeving, dankzij de nabijheid vanAtlantiche Oceaan stellen wij u een ontspannende en rustgevende beleving voor.

De hamman en de sauna voor een privé moment alleen, samen of met vrienden.

De spa heeft ook een overdekt verwarmd zwembad (29 graden) waar u zich kunt onstpannen , verstevigenden en masserende stralen, een bellentapijt om de voetzolen te stimulren en een ligbad om te ontspannen.

Profiteer van uw vakantie aan de kust , de spa camping Croez Villieu in Morbihan is zeker de ideale plek voor een wellness- break !

Hamman: het plezier en weldadigheid van een oosters stoombad

De hammam, ook wel Turks bad, is een Arabisch woord wat ”warm water” betekent. Al meerdere jaren in Frankrijk bekend en krijgt nog steeds meer aanhangers dankzij de heilzame werking.

De oorsprong van de hamman is gelegen in het Midden-Oosten. Het betekent in het Arabisch “warmte, die zich verspreid” of “warm water”. Inderdaad, het is stoombad tot 50*C en 100% verzadigd met vocht.

Het doel?

Dit uitgebreide stoombad elke spier van het lichaam ontspannen, de huid zuiveren en waardoor de giftige stoffen uit ons lichaam verdwijnen.

In elk seizoen de hammam zorgt voor een ontspannen pauze in ons dagelijks vaak stressvolle leven om de huid en het lichaam te verwennen. Kortom een paar uur weldadigheid.

Wat is het verschil met de welbekende en gewaardeerde Sauna? De sauna kenmerkt zich door dennenlucht en warmte die van hete stenen komt. In vergelijking met de Hammam is de vochtigheid er laag.

In het algemeen begint het ritueel van de hammam met een douche. Daarna volgt de eerste kamer met stoom om zich te ontspannen voor de verdere behandelingen. De stoom wordt gecombineerd met eucalyptus essenties bekend om de kalmerende en decongustieve eigenschappen, die helpen de geest te bevrijden en los te laten.

De heilzaamheid van de hammam:

  • De hammam is een uitnodiging om zich te relaxen: een geweldige manier om te ontspannen, de geest laag te maken en de zorgen te vergeten.
  • Hete stoom heeft een gunstig effect op de huid : het opent de poriën , verwijdert gifstoffen, verlicht spierpijn, opent de sinussen en maakt de ademhaling makkelijker .
  • Het gevoel van warmte dompelt het lichaam in een toestand van lethargie . De stoom kan dus helpen bij de strijd tegen slaapstoornissen. In tegenstelling tot wat men zou kunnen denken, zal de koude douche bij de uitgang van stoom zeer prettig en stimulerend zijn. Minder gestrest en met een gevoel van welzijn verlaat men de hammam.
  • Als u last heeft van een slechte bloedcirculatie, ga regelmatig naar de hamman en wissel af met een koude douche.
  • Denk er aan veel water te drinken na een sessie in de hammam!

De voordelen van de sauna : een betere gezondheid en een gezonde huid

De sauna is een ritueel welzijn uit Finland. Een tijdje verblijven in een kamer met een hoger temperatuur , daarna naar buiten om af te koelen. Deze wisseling van warmte en kou maken dit ritueel niet alleen maar gezond voor de huid... Een sauna biedt meerdere voordelen voor lichaam en geest.

De reactie van de sauna op het lichaam.

Bij binnenkomst in de sauna wordt het lichaam geconfronteerd met een temperatuur van ongeveer 80 ° C, afhankelijk van het type en het verwarmingsvermogen dat wordt gebruikt. De reactie van het cardiovasculaire systeem bij deze temperatuur is onmiddellijk vaatverwijding en verhoogde hartslag .

De huid begint overvloedig te transpireren, de poriën zijn open.. Het lichaam scheidt endorfine af om de ontspanning te bewerkstelligen.

Na 10-15 minuten verlaat men de sauna om een koude douche of bad te nemen. De werking van koude verstrakt poriën en revitaliseert het lichaam. Dit warmte - koude proces drie keer herhalen. Niet vergeten tussen deze handelingen door te drinken om het vochtverlies aan de vullen. Het is mogelijk tot wel een liter water in de sauna te verliezen..

In tegenstelling tot het stoombad is de hitte van de sauna droog en voelt meer intens..Om aan de temperatuur te wennen is het beste te starten op de onderste banken.

De voordelen van de sauna

De reactie van de warmte in de sauna en diverse warme - koude passages bieden niet te verwaarlozen voordelen voor het lichaam :

  • De ontspannende werking van de sauna : Een sauna is zeer effectief tegen stress en de spanning. Onder invloed van de warmte maakt het lichaam endorfine aan die slaap en ontspanning te bevorderen. Naar de sauna voor het slapen gaan helpt je beter slapen.
  • De zuiverende werking van de sauna: de sauna veroorzaakt hevige transpiratie en verwijding van de poriën in de huid. Het transpireren helpt het lichaam te ontgiften.
  • De cardiovasculaire en spieractiviteit van de sauna : Door verwijden van de bloedvaten, helpt de sauna de goede werking van het cardiovasculaire systeem . Het helpt ook om de bloeddruk laag te houden . Tenslotte verhoogt van de snelheid van de bloedstroom in de sauna snel verlichting van spierpijn en andere pijnen.
  • Verbetering van immuunsysteem door de sauna : De sauna brengt het lichaam in een toestand door kunstmatige warmte vergelijkbaar met koorts. De kunstmatige koorts stimuleert het immuunsysteem en zorgt voor een verhoogde productie van witte bloedcellen en antistoffen voor de bestrijding van de ziekte . Regelmatig beoefend, zou de sauna zelfs beschermen tegen griepepidemieën.
  • De schoonheid van de huid : door het verwijden van de poriën, laat de sauna de huid gifstoffen verwijderen. . Maar het verbetert ook de huid en de elasticiteit . Dan helpt de koude douche de poriën van de verbeterde huid te sluiten.
> Boek <

Reservering :