Réservation
 

Wellnessruimte

Welkom in onze ontspanningsruimte in La Croix Villieu in Erdeven, bij de ingang van het schiereiland Quiberon.

Het is in deze zeer natuurlijke en verkwikkende omgeving dankzij de nabijheid van de Atlantische Oceaan dat wij u een ontspannende en rustgevende sessie aanbieden.

De hammam en de sauna zijn privé, waardoor u een puur moment van intimiteit alleen, met z'n tweeën of met vrienden kunt beleven.

De spa heeft ook een verwarmd binnenzwembad waar u kunt ontspannen en herontdekken de geneugten van het water met toning en masserende stralen, een micro-bubbelmat die de voetzolen stimuleert en de veneuze terugkeer bevordert en een whirlpool om te ontspannen.

Profiteer van uw vakantie aan zee, het kuuroord van camping La Croix Villieu in Morbihan is zeker de ideale plek voor een wellnessverblijf!

Hammam: de geneugten en voordelen van een oosters stoombad

De hammam, ook wel Turks bad genoemd, is een Arabische term die "warm water" betekent. Het verscheen in Frankrijk voor meerdere jaren, het verleidt meer en meer volgelingen dankzij de erkende voordelen.

De oorsprong van de hammam ligt in het oosten. Het betekent in het Arabisch "dat de warmte verspreidt" of "heet water". Inderdaad, het is een stoombad op 50°C en verzadigd tot 100% vocht.

Het doel?

Dit langdurige stoombad ontspant alle spieren van het lichaam, reinigt de huid en verwijdert giftige stoffen uit het lichaam.

In alle seizoenen kunt u met de hammam een ontspannende pauze inlassen van uw soms stressvolle dagelijkse leven en uw huid en lichaam verzorgen. Kortom, om jezelf een paar uur goed te doen.

Wat is het verschil met de sauna, die net zo bekend en gewaardeerd is?
De sauna is gemaakt van harsachtig hout en de lucht, die ook wordt gekenmerkt door een blijvende warmte, wordt gecreëerd door hete stenen.
In tegenstelling tot de hammam is de luchtvochtigheid laag.

Meestal begint het hammamritueel met een kleine douche voordat u naar de eerste stoomverwarmde ruimte gaat waar u zich kunt ontspannen voordat u verder gaat met uw behandelingen. De stoom, gecombineerd met eucalyptusextracten waarvan bekend is dat ze kalmerend en ontzwellend werken, helpen de geest te bevrijden en los te laten.

De voordelen van de hammam :

  • De hammam is een uitnodiging tot ontspanning: het is een uitstekende manier om te ontspannen, je geest te legen en je zorgen te vergeten.
  • De hete stoom heeft een gunstig effect op de huid: het opent de poriën, elimineert giftige stoffen, verzacht spierpijn, opent de sinussen en vergemakkelijkt de ademhaling.
  • Het gevoel van warmte dompelt het lichaam onder in een staat van lethargie. De hammam kan u dus helpen bij het bestrijden van slaapstoornissen. In tegenstelling tot wat men zou kunnen denken, zal de koude douche na het verlaten van de hammam zeer aangenaam en verkwikkend zijn. U zult de hammam met een echt gevoel van welbehagen verlaten.
  • Als u last heeft van problemen met de bloedcirculatie, wissel dan regelmatig de hammam af met een koude douche om de bloedcirculatie te stimuleren.
  • Vergeet niet om na de sessie veel water te drinken om jezelf te hydrateren.

Sauna: de geneugten en voordelen van een Scandinavisch ritueel

De sauna is een wellnessritueel dat zijn oorsprong vindt in Finland. Het bestaat uit een verblijf in een kamer die enkele ogenblikken verwarmd is tot een hoge temperatuur en die vervolgens wordt verlaten om te genieten van de warme/koude afwisseling.

De werking van warmte en kou maakt dit ritueel bijzonder gezond voor de huid, maar niet alleen.

Een saunasessie brengt meerdere voordelen voor lichaam en geest met zich mee.

De werking van de sauna op het lichaam

Bij het betreden van de sauna wordt het lichaam geconfronteerd met een temperatuur van ongeveer 80°c, afhankelijk van het type sauna en het vermogen van de gebruikte kachel. De reactie van het cardiovasculair systeem op deze temperatuur is onmiddellijk: verwijding van de bloedvaten en een verhoging van de hartslag.

De huid begint dan overvloedig te zweten en de poriën verwijden zich. Het lichaam scheidt endorfines af die helpen bij de ontspanning.

Na 10-15 minuten verlaat men de sauna om te douchen of een koud bad te nemen. De werking van de kou vernauwt de poriën van de huid en revitaliseert het lichaam. U kunt dan tot drie keer toe een warm-koud bad afwisselen, waarbij u er rekening mee moet houden dat u tussen elke saunasessie goed moet rehydrateren om het transpiratievocht terug te krijgen. Het is namelijk mogelijk om tijdens een saunasessie tot een liter water te verliezen.

In tegenstelling tot de hammam is de warmte van de sauna droog en voelt intenser aan. Het is het beste om de saunasessie te beginnen op de onderste banken om te wennen aan de temperatuur.

De voordelen van de sauna


De werking van de warmte in de sauna en de verschillende warm-koude doorgangen zorgen voor aanzienlijke voordelen voor het lichaam:

  • De ontspannende werking van de sauna: Een saunasessie is zeer effectief tegen stress en spanning. Onder invloed van de warmte laat het lichaam endorfines vrij die de slaap en ontspanning bevorderen. De sauna wordt geoefend vlak voor het slapen gaan en helpt u beter te slapen.
  • De zuiverende werking van de sauna: De droge hitte van de sauna veroorzaakt sterk zweten en het verwijden van de poriën van de huid. Door dit zweten kunnen de giftige stoffen die zich in het lichaam hebben opgehoopt, worden verjaagd.
  • De spier- en cardiovasculaire werking van de sauna: Door het verwijden van de bloedvaten helpt de sauna bij het goed functioneren van het cardiovasculaire systeem. Het helpt ook om de bloeddruk laag te houden. Tot slot helpt de verhoging van de snelheid van de bloedcirculatie in de sauna om spierpijn en andere pijnen snel te verlichten.
  • Verbetering van de afweer door de sauna: De sauna brengt het lichaam in een staat van kunstmatige koorts dankzij de warmte. Kunstmatige koorts stimuleert het immuunsysteem en leidt tot een verhoogde productie van witte bloedcellen en antilichamen om ziekten te bestrijden. Bij regelmatige oefening kan de sauna zelfs bescherming bieden tegen griepepidemieën.
  • De schoonheid van de huid: door de poriën te verwijden, laat de sauna de huid haar giftige stoffen afvoeren. Maar het verzacht ook de huid en verbetert de elasticiteit. De koude douche trekt dan de poriën van de huid aan, waardoor deze er beter uitziet.

 
Camping Morbihan
Beoordelingen van gebruikers
KlantenbeoordelingenGuest Suite
 
Surfen
Weer in erdeven