Camping in de buurt van Belz

 

Belz is een dynamische stad in het hart van Etel.

Wandelend door de stad zult u een gevarieerd scala van activiteiten ontdekken. Bezoek typische dorpjes zoals St Cado, Kerdonnerch, Kernours Kerclement .

Wandelend op tal van bewegwijzerde voetpaden, ontdekt u de megalieten verspreid over de stad, vissen aan voet onder de brug Lorois of de haven van Port Niscop.

De Lorois brug tussen Belz Plouhinec en het is de enige doorgang tussen de twee oevers van de Ria d' Etel. Het was een tolbrug in 1851 en is twee keer (1894 en 1944) vernietigd. De brug biedt een prachtig uitzicht over de Ria d' Etel en zijn eilandjes.

Het eiland St. Cado is verbonden met het vasteland door een dijk van een honderd meter genaamd 'wonderbaarlijke'. Volgens de populaire legende wilde St. Cado een brug naar het eiland aan te sluiten op vasteland. Maar bij gebrek aan middelen kreeg hij op een dag een bezoek van de satan. Deze stelde hem voor de brug te bouwen op de voorwaarde dat hij de ziel mocht hebben van de eerste die over de brug ging... (aan u om de afloop te ontdekken).

Het eilandje Nichtarguer ligt een paar honderd meter van het dorp St. Cado, ongeveer 25 m in diameter boven de vloedlijn. Het belangrijkste kenmerk van het eiland is het huis dat werd gebouwd in 1894 met als doel het oesterpark te bewaken.

Het kerkhof van schepen : sommige wrakken van oude schepen overleefden de vernietiging of natuurlijke verdwijning.

Geniet van uw vakantie in een charmant stadje. U zult aangenaam verrast worden door de rijke architectonische en natuurlijke erfgoed. Breng een bezoek aan mooie dorpjes en kapellen in St Cado, Kerdonnerch, Kernours en Kerclement en de dolmens op Kerhuen en Kerguerhan.

> Boek <

Reservering :