Réservation
 

Belz

Belz is een dynamische gemeente in het hart van de Ria d'Etel.

Tijdens uw reis door de stad ontdekt u een breed scala aan activiteiten: bezoek typische dorpjes zoals St Cado, Kerdonnerch, Kernours, Kerclement.

Wandelen over de talrijke gemarkeerde paden, de megalieten ontmoeten die verspreid liggen in de vier hoeken van de stad, vissen te voet of met een lijn onder de brug van Pont Lorois of op de kades van Port-Niscop.

Een ongewone plek, de Pont Lorois, tussen Belz en Plouhinec, is de enige doorgang tussen de twee oevers van de Ria d'Etel. Het werd in 1851 getolereerd en vervolgens tweemaal vernietigd in 1894 en 1944. Het biedt een prachtig panorama op de Ria d'Etel en haar eilandjes.

Het eiland St. Cado is met het vasteland verbonden door een weg van ongeveer honderd meter die "wonderbaarlijk" wordt genoemd omdat, volgens de populaire legende, St. Maar bij gebrek aan middelen werd hij op een dag door Satan bezocht. De laatste stelde hem voor om het te bouwen op voorwaarde dat hij zou worden beloond met de ziel van het eerste levende wezen dat deze brug zou passeren... (meer daarover later).

Het eilandje Nichtarguer ligt op ongeveer 100 meter van het dorp St. Cado, met een diameter van ongeveer 25 meter bij hoogwater. Het belangrijkste kenmerk van het eilandje is het huis dat er in 1894 op gebouwd werd voor de huisbewaarder van het oesterpark.

De begraafplaats van de boten: sommige wrakken van oude schepen hebben de vernietiging of natuurlijke verdwijning overleefd.

 
Camping Morbihan
Beoordelingen van gebruikers
KlantenbeoordelingenGuest Suite
 
Surfen
Weer in erdeven